Pentru
a nu da gresi in pescuitul la copca si tot odata a compromite partida ,
trebuie sa tineti cont de cateva reguli. Gheata sa transparenta si cel
putin 10 CM. Gheata trebuie sa fie formata prin inghetarea apei ci nu
prin acumularea zapezii si inghetul acesteia. Daca grosimea ghetii este
la limita, va recomandam folosirea talpicilor pentru distribuirea
greutatii pe o suprafata mai mare. Daca gheata este mai subtire la mal
incercati sa intrati pe o bucata de “blana”(scandura).
Varga scurta,
intre 1,5-2m cu o linie fixa a carei lungime sa fie in functie de locul
unde pescuim, echipata cu un fir de 0.10-0.12.
Pluta trebuie sa fie
una sensibila , scurta si fara antena. Majoritatea pescarilor folosesc
plutele para, cu coada in jos care raman la suprafata apei iar
posibilitatea inghetului fiind redusa. Apa se scruge pe langa pluta iar
crusta de gheata care s-ar forma ar ingreuna-o. Pentru a nu ingheta apa
din copca si a sesiza mai bine miscarea fina a plutei puneti putin ulei
in apa.
Carligul trebuie sa fie unul de marime mica 16-18, nichelat, subtire, de culoare rosie sau aurie.
Momeala
libelule, virmusi, rame subtiri dar acestea trebuie tinute in buzunar
la cald pentru a nu ingheta si implucit murii. Pestii iarna sunt foarte
lenesi si de acea ne trebuie acest tip de momeala care sa faca senzatie
in apa. Aceasta momeala poate fi amestecata cu nada care ar trebuii sa
fie bogata in faina de carne si alte proteine.