Pagini

marți, 3 iulie 2012

Pescuitul Crapului in Apele Curgatoare

In aceste ape vom sti ca pestele este sanatos, hranindu-se numai cu hrana naturala, fara a cunoaste furajele din crescatorii.
In apele curgatoare agataturile sunt mai dese, la fel si ratarile, datorita copacilor si pragurilor incarcate cu scoici.
In desenele alaturale va prezentam, o montura pentru pescuitul crapului in ape curagatoare dar si doua scheme cu amplasarea pescarului si lansarilor sale in aceste ape.
Alegerea locului este foarte importanta. Un loc ideal este un sector ce nu a mai fost pescuit, expus vantului, de preferat un golfulet sau langa arbori scufundati.
Apele curagtoare difera, in fuctie de natura lor (naturale sau artificiale) de fund, curent si latime. Raurile naturale au fundul in forma de semiluna, cu maluri mai mult sau mai putin inalte, pline cu aluviuni (mal, nisip, pietris, argila) curent si latime variabile. Canalele artificiale sunt in forma de trapez isoscel, cu adancime constanta dar curent variabil (de ex. Canalul Dunare - Marea Neagra).
Cele mai bune ape sunt cele cu o latime de pana la 150 m, pentru a putea explora si locurile vecine malului din fata ta, cu adancime variabila (apa mica dar si gropane), cu fund malos si curent slab.
Desi este mai greu si ceva mai costisitor, pescuitul crapului in rauri are un farmec aparte, de neuitat.

2 comentarii:

  1. Mai greu este,dar mai costisitor sigur nu este,tinand cont ca pe curgatoare trebuie sa mergi pe nade si momeli cat mai naturale,iar monturile nu sant chiar asa pretentioase ca cele pt balti

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa este dar multi pescari sunt exclusiv pasionati de acest mod de a pescuit. Eu personal prefer pescuitul pe balti dar si pe Dunare si Delta Dunarii. Dar multi pescari prefera doa rpescuitul pe ape curgatoare repezi.

    RăspundețiȘtergere