Pagini

sâmbătă, 28 februarie 2015

Plachie de peste

Ingrediente:
  • 3 buc macrou
  •  5 cepe
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de ardei rosu
  • o jumatate de ardei verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 10 rosii proaspete mici sau cherry
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: 
Pestele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei cca 5 min apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. Intr-un vas termorezistent se adauga compozitia de mai sus, foile de dafin, adaugam bucatile de peste, rosiile intregi, sare si piper. Bulionul se amesteca cu 50 ml apa si se adauga peste peste. Se introduce la cuptor pentru 20 -25 minute. Cand este gata se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde. Se serveste cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu