Pagini

duminică, 6 aprilie 2014

Plachie de peste

Ingrediente:
- 3 buc macrou
- 5 cepe
- 50 ml ulei
- o jumatate de ardei rosu
- o jumatate de ardei verde
- 3-4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de bulion
- 10 rosii proaspete mici sau cherry
- patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei cca 5 min apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. Intr-un vas termorezistent se adauga compozitia de mai sus, foile de dafin, adaugam bucatile de peste , rosiile intregi , sare si piper. Bulionul se amesteca cu 50 ml apa si se adauga peste peste. Se introduce la cuptor pentru 20 -25 minute . Cand este gata se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde. Se serveste cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu