Pagini

marți, 10 martie 2015

Crap cu piure de telina

Ingrediente:
- 1 file de crap 
- 20 ml ulei 
- sare si piper dupa gust 
- zeama de la 1/2 lamaie.
Piure de telina:
- 1 telina cca 700-800 gr
- 1 ceapa
- 50 gr unt
- sare si piper, dupa gust. 
Mod de preparare:
Fileul de crap se taie in bucati potrivite si se presara cu sare si piper. Telina se curata de coaja , se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie in 4 parti. Telina si ceapa se pun la fiert in apa cu 1/2 lingurita de sare. Cand telina s-a fiert se pune impreuna cu ceapa intr-un bol , se adauga untul, sare si piper dupa gust. Se mixeaza cu un blender de mana, pana obtinem un piure pufos. Se pastreaza la loc cald. Cand piureul de telina este gata pregatim pestele. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se adauga pestele. Se frige cca 5 min pe fiecare parte. Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si se mai lasa 1-2 min. Se potriveste de sare si piper. Se serveste imediat cu piure de telina si lamaie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu