Pagini

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Boilies - retete si mod de preparare - partea 5

Continuam sa va prezentam retete pentru boilies.

9. Reteta Boilies cu ficat

  • Gris…………….300g
  • Ficat proaspat de peste...........60g (cules de la orice peste poate fi pastrat la congelator in portii mici)
  • Usturoi, puteti folosi extract natural de usturoi (10 picaturi), GarlicMint de la Nutrabaits sau usturoi praf alimentar
  • Miere ………..30g
  • 6 oua
  • arome si/sau aditivi.
Bagati ficatul in mixer si il faceti pasta, adaugati ouale unul cate unul si mixati in continuare. Adaugati usturoiul, mierea, colorantul si aroma. Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca amestecul este prea moale completati cu gris. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

10. Reteta Boilies

  • Faina de gris …………..400g
  • Sluis CLO (produse pentru pasari) poate fi inlocuit cu malai ………200g
  • Faina de soia……………400g
  • Faina de peste…………..500g
  • Red Factor (biscuiti pentru canari, dulci) ………………600g
  • Robin Red ………………..100g
  • Spanish red peppers (merge inlocuit cu praf de curry)………….100g

In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu