Pagini

joi, 4 iunie 2015

Boilies - retete si mod de preparare - partea 10

19. Reteta Boilies

Ingrediente:
  • 120g Biscuiti pentru pisici macinati (trebuie sa fie faina)
  • 90g Lapte praf degresat
  • 60g Malai rasnit fin sau faina de soia
  • 30g Drojdie de bere
  • 10 Picaturi de ulei esential (la alegere)
  • 10 Picaturi ulei de germeni de porumb
  • Aroma, cantitatea este in functie de concentratia esentei, respectati indicatiile date de producator, eu folosesc 10 ml de arome de la Nutrabaits sau 20ml de Aromix sau Atractix de la Sensas
  • Indulcitor, puteti folosi un indulcitor special pentru boilies sau 4 linguri de zahar.
  • 6 oua.
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele si indulcitorul, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si fierbeti-le timp de 3-6 minute, cu cat le fierbeti mai mult cu atat vor fi mai tari. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

20. reteta Boilies.

Ingredinte:
  • 100g fishmeal
  • 250g gris
  • 150g malai fin
  • aroma
  • colorant
  • 5 oua
Mod de preparare:
Bateti ouale cu aroma si colorantul, separat amestecati bine fainurile si apoi adaugati treptat ouale batute, este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de oua. Coca trebuie sa fie destul de tare, rulati bilutele si fierbeti-le 2-3 minute. Se pastreaza numai congelate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu