Ingrediente:
- 1 file de crap
- 20 ml ulei
- sare si piper dupa gust
- zeama de la 1/2 lamaie.
Piure de telina:
- 1 telina cca 700-800 gr
- 1 ceapa
- 50 gr unt
- sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
Fileul de crap se taie in bucati potrivite si se presara cu sare si
piper. Telina se curata de coaja , se spala si se taie cuburi. Ceapa se
curata, se spala si se taie in 4 parti. Telina si ceapa se pun la fiert
in apa cu 1/2 lingurita de sare. Cand telina s-a fiert se pune impreuna
cu ceapa intr-un bol , se adauga untul, sare si piper dupa gust. Se
mixeaza cu un blender de mana, pana obtinem un piure pufos. Se pastreaza
la loc cald. Cand piureul de telina este gata pregatim pestele. Intr-o
tigaie se pune uleiul la incins apoi se adauga pestele. Se frige cca 5
min pe fiecare parte. Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si se mai
lasa 1-2 min. Se potriveste de sare si piper. Se serveste imediat cu
piure de telina si lamaie.
Sursa: www.bucataria-romaneasca.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu