- 2 litri de apa,
- 1kg de malai,
- 600 gr faina alba,
- 200 gr de gris,
- 3 - 4 catei de usturoi,
- optional 1 - 2 plicuri de concentrat pentru suc (cu aroma de zmeura sau capsuni)
Dupa ce ajungeti pe balta va
mai trebuie doua
paini albe de 500 gr. Recomandata atat la pescuitul craputului cat si la
pescuitul carasului. Aceasta mamaliga poate fi utilizata atat pe
naditor (arici) cat si pe
carlig, iar daca este bine facuta poate rezista in curent circa 2 - 3
ore. Pentru realizarea ei aveti nevoie de un vas de 5 litri.
Mod de preparare:
In vasul de 5 litri punem 2 litri de apa si lasam la fiert. Intre timp
intr-un alt vas amestecam in stare uscata malaiul cu faina alba si cu
grisul. Cand apa incepe sa fiarba turnam (putin cate putin) mixul de
fainuri, amestecand continuu pentru a evita formarea
cocoloaselor. Realizarea acestei operatii poate sa dureze chiar si 15 -
20 de minute. Dupa ce am turnat toata cantitatea de faina continuam sa
amestecam inca 5 - 10 minute,iar la final punem cateii de usturoi pisati
(pentru aroma) si (optional) pliculetele de concentrat pentru o culoare
deosebita. Dupa racire mamaliga rezultata se va imparti in 4 parti
(sferturi) care vor fi invelite in carpe umede. Odata ajunsi pe malul
apei vom framanta pe o folie de plastic o bucata de mamaliga (sfert) cu
miezul (inmuiat in apa) de la o jumatate de paine, pana va deveni ca o
plastilina si nu se va mai lipi de maini. Poate fi utilizata atat pe
momitor cat si pe carlig, cu rezultate deosebite primavara si in sezonul
rece sau/si in perioadele in care pestele trage foarte slab.
Sursa: www.pescar.urldocs.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu