Ingrediente:
- Faina de malai 500 gr
- Faina alba 250 gr
- Zahar 100 gr
- Apa 750 ml
- Sofran 5 gr
- Vanilie sau anason 10 ml
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care malaiul, faina si
zaharul trebuiesc amestecate foarte bine. Cand apa incepe sa fiarba se
va turna toata compozitia amestecata anterior si se va lasa sa
clocoteasca timp de 10 secunde. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte
bine, cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se
lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se va framanta foarte bine
si daca dorim putem adauga arome sau/si atractanti. Se poate folosi pe
momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, uruiala de porumb,
seminte de canepa, etc.. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos,
se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se
din cand in cand, pana cand o aducem la forma care ne convine. Para se
poate introduce in miere diluata sau alti atractanti. Este foarte buna
la pescuitul in curent deoarece este lipicioasa.
Sursa: www.pescar.urldocs.com
Mulțumesc, am s-o încerc, cred că e bună. mai a
RăspundețiȘtergereles că eu merg des la Prut. Fir întins.
Fir Intins!
RăspundețiȘtergere