Livrare personala in Bucuresti!
Livrare prin Posta Romana sau Curier in tara, costul transportului fiind suportat de dvs.
Detalii si Comenzi la:
pasiuneapescuitului@yahoo.com
Despre pastele Barilla Nr. 47 - Retete si Mod de Preparare.
Pastele Barilla 47 sunt niste paste italienesti care de-a
lungul timpului s-au dovedit a fi o momeala foarte atractiva pentru crap si
caras in special. Pescarii care au testat aceste paste sustin ca modelul 47 de
la Barilla reprezinta chiar un succes in pescuitul crapilor si carasilor. Poate
nu este o noutate pentru multi dintre pescarii sportivi dar incerc in acest
articol sa prezint o modalitate de pregatire a pastelor pentru ca acestea sa
poata sa fie asezate in carlig intr-un mod facil.
Practic pentru a reusi sa montam aceste fainoase pe carlig
trebuie sa le fierbem pana acestea se inmoaie putin pentru a permite sa le strapungem
cu carligul fara a le sparge dar sa reusim si ca pastele sa ramana fixate
destul de bine pe carlig.
O pregatire simpla fara o reteta elaborata ar fi fierberea pastelor
timp de 4 – 5 minute, iar dupa primele 3 minute de fierbere sa luam o pasta si
sa o verificam intre dinti, aceasta trebuie sa fie un pic moi, sa nu mai
trosneasca in dinti. Repetam aceasta verificare pana cand pastele sau inmuiat
putin si devin cauciucate. Atentie, nu trebuie sa le fierbem prea mult, astfel
se inmoaie prea mult si nu o sa mai stea in carlig. Cand au ajuns la starea
dorita, pastele se scurg si se pun sub un jet de apa rece. Iar la final trebuie
sa punem putin malai sau pesmet peste paste, pentru ca acestea sa nu se
lipeasca intre ele.
Aceasta a fost o modalitate simpla si rapida de preparare
dar desigur exista foarte multe retete prin care se pot prepara aceste paste. Retete
care au ingredinte precum diversi coloranti, aditivi, ttx sau alte prafuri.
O reteta mai complxa pentru prepararea pastelor barilla 47
ar fi urmatoarea:
Ingredinte: o jumatate de cutie Barilla 47, colorant rosu si
galben Super Color, aditiv lichid Aromix Caramel, aditiv pulbere Double Scopex,
pesmet.
Intr-o cratita se pune apa la fiert, iar in momentul in care
aceasta clocoteste, adaugati cantitatea de paste si lasati sa fiarba timp de 5
minute. Din cand in cand, amestecati cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda
pe fundul cratitei. Se poate adauga si sare (de multe ori sarea in exces poate
da rezultate foarte bune). Dupa cele cinci minute, le vom pune intr-o
strecuratoare si le vom clati cu apa rece, pentru a evita lipirea acestora. In
recipiente separate vom imparti cantitatea de paste necesara fiecarei arome si
culori in parte. Adaugam colorantul si amestecam pana cand pastele capata
culoarea dorita. Atentie la cantitatea de colorant; adaugati treptat, pentru a
evita risipa. In functie de preferinte, se foloseste aditiv lichid sau praf. Atentie
din nou la dozaj, in cazul aditivului lichid. Nu vrem ca pastele sa devina
supraumectate. La aditivarea cu praf, vom avea grija ca pastele sa fie un pic
mai umectate, pentru ca aditivul sa lucreze pe suprafata acestora, sa se
topeasca si sa intre in peretii pastelor.
In varianta finala, pastele pregatite pentru carlig se pot
pastra la borcan, dar nu inainte de a le scalda in pesmet, pentru a impiedica
lipirea acestora in timp.
Aceste paste pot fi folosite si pentru carlig dar si pentru a realiza o nada. Dupa ce au fost fierte, pastele pot fi pastrate maxim o saptamana.
Aceste paste pot fi folosite si pentru carlig dar si pentru a realiza o nada. Dupa ce au fost fierte, pastele pot fi pastrate maxim o saptamana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu