vineri, 22 mai 2015

Mamaliga pentru Momitor si Patratele. Pescuitul Crapului si Carasului

Ingrediente:
  • 250 grame de faina de grau
  • 500 grame malai
  • arome la alegere
  • 100 grame de zahar
Mod de preparare:
Aveti nevoie de un vas de 2 litri (metalic) pentru fierbere si de un al doilea vas (poate fi si din plastic) pentru amestecarea componentelor. Vasul de 2 litri se umple cam pe jumatate cu apa. In cel de-al doilea vas vom amesteca componentele enumerate mai sus (in stare uscata), dupa care la acest amestec adaugam apa calda (putin cate putin) si framantam cu mana pana obtinem o pasta de consistenta lipicioasa (nici moale nici tare). Din aceasta pasta vom face niste turte de dimensiunea unor chiftele medii. Dupa ce toate turtele au fost pregatite le vom pune la fiert in vasul de 2 litri. Precizam ca in momentul in care le vom pune la fiert apa trebuie sa fiarba in clocot si nivelul trebuie sa fie suficient de ridicat ca sa le acopere complet. Cand incep sa se ridice la suprafata vor fi scoase si lasate sa se raceasca putin apoi le vom framanta inca o data, folosind putina apa, pana cand ajung la consistenta unei plastiline mai tari. Pentru carlig turtele pot fi utilizate sub forma de cubulete sau bilute. Pentru naditor le puteti amesteca cu boabe de porumb, eliberarea boabelor facandu-se treptat in circa 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu