- 250 grame de faina de grau
- 500 grame malai
- arome la alegere
- 100 grame de zahar
Aveti nevoie de un vas de 2 litri (metalic) pentru fierbere si de un al
doilea vas (poate fi si din plastic) pentru amestecarea componentelor. Vasul de 2 litri se umple cam pe jumatate cu apa. In cel de-al doilea vas vom amesteca
componentele enumerate mai sus (in stare uscata), dupa care la acest
amestec adaugam apa calda (putin cate putin) si framantam cu mana pana
obtinem o pasta de consistenta lipicioasa (nici moale nici tare). Din
aceasta pasta vom face niste turte de dimensiunea unor chiftele
medii. Dupa ce toate turtele au fost pregatite le vom pune la fiert in
vasul de 2 litri. Precizam ca in momentul in care le vom pune la fiert
apa trebuie sa fiarba in clocot si nivelul trebuie sa fie suficient de
ridicat ca sa le acopere complet. Cand incep sa se ridice la suprafata
vor fi scoase si lasate sa se raceasca putin apoi le vom framanta inca o
data, folosind putina apa, pana cand ajung la consistenta unei plastiline
mai tari. Pentru carlig turtele pot fi utilizate sub forma de cubulete
sau bilute. Pentru naditor le puteti amesteca cu boabe de
porumb, eliberarea boabelor facandu-se treptat in circa 30 de minute.
Sursa: http://pescar.urldocs.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu