- doua masuri malai
- o masura faina de grau
- patru masuri de apa
- o lingurita de miere
Mod de preparare:
Se amesteca in stare uscata faina de grau cu cea de malai si apoi se cerne amestecul obtinut. Se pune vasul cu apa la foc mic impreuna cu o lingurita de miere si se toarna putin cate putin combinatia de fainuri, amestecand constant. Dupa ce incepe sa clocoteasca continuati sa amestecati inca 20 - 30 minute. Rasturnati mamaliga pe un tocator de lemn si framantati-o bine (dupa ce s-a racit cat de cat), apoi formati niste bulgari de dimensiunea unei portocale mici. Luati fiecare bulgar in parte si presati-l intre doua funduri de lemn pudrate cu faina alba. Presati pana obtineti un disc (de grosimea dorita) care apoi va fi scos de la "presa" si pus pe o carpa de bucatarie la racit. Dupa ce toate discurile s-au racit complet se mai fierb inca o data pana plutesc. Se pastreaza intr-o carpa umeda, pudrate cu gris sau malai pentru a nu se lipi intre ele. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.
Se amesteca in stare uscata faina de grau cu cea de malai si apoi se cerne amestecul obtinut. Se pune vasul cu apa la foc mic impreuna cu o lingurita de miere si se toarna putin cate putin combinatia de fainuri, amestecand constant. Dupa ce incepe sa clocoteasca continuati sa amestecati inca 20 - 30 minute. Rasturnati mamaliga pe un tocator de lemn si framantati-o bine (dupa ce s-a racit cat de cat), apoi formati niste bulgari de dimensiunea unei portocale mici. Luati fiecare bulgar in parte si presati-l intre doua funduri de lemn pudrate cu faina alba. Presati pana obtineti un disc (de grosimea dorita) care apoi va fi scos de la "presa" si pus pe o carpa de bucatarie la racit. Dupa ce toate discurile s-au racit complet se mai fierb inca o data pana plutesc. Se pastreaza intr-o carpa umeda, pudrate cu gris sau malai pentru a nu se lipi intre ele. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.
Sursa: www.pescar.urldocs.com
merci ;))
RăspundețiȘtergere