joi, 7 mai 2015

Mamaliga pentru Cubulete cu Miere pentru Pescuitul Crapului si Carasului

Ingrediente:
  • doua masuri malai
  • o masura faina de grau
  • patru masuri de apa
  • o lingurita de miere
Mod de preparare:
Se amesteca in stare uscata faina de grau cu cea de malai si apoi se cerne amestecul obtinut. Se pune vasul cu apa la foc mic impreuna cu o lingurita de miere si se toarna putin cate putin combinatia de fainuri, amestecand constant. Dupa ce incepe sa clocoteasca continuati sa amestecati inca 20 - 30 minute. Rasturnati mamaliga pe un tocator de lemn si framantati-o bine (dupa ce s-a racit cat de cat), apoi formati niste bulgari de dimensiunea unei portocale mici. Luati fiecare bulgar in parte si presati-l intre doua funduri de lemn pudrate cu faina alba. Presati pana obtineti un disc (de grosimea dorita) care apoi va fi scos de la "presa" si pus pe o carpa de bucatarie la racit. Dupa ce toate discurile s-au racit complet se mai fierb inca o data pana plutesc. Se pastreaza intr-o carpa umeda, pudrate cu gris sau malai pentru a nu se lipi intre ele. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.

Un comentariu: