joi, 25 iunie 2015

Boilies - retete si mod de preparare - partea 11

21. Reteta Boilies

Ingrediente:
  • o parte faina de grau
  • doua parti malai
  • 10 grame aditiv praf la 2 kilogram de praf
  • apa
Mod de preparare:
Amesteci faina si aditivul într-un bol. Fierbi niste apa si torni foarte putina pe faina. Mesteci bine in zona uda si faci o minge de plastelina. Din mingea aia rulezi niste bile cat o nuca mai mica pe care le arunci in apa clocotita si le fierbi pana ies la suprafata, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Bilele le pui pe servetele sa le scoata apa din ele. Apoi mai torni niste apa fierbinte in bolul cu faina si mai faci o minge de tenis…etc; Dat fiind reteta ieftina, boilies-urile acestea trebuie sa le folositi in 2, 3 zile, altfel, mai ales tinute la cald crapa.
Un ingredient de baza sunt ouale, care in mod normal nu lipsesc de la un boiles. Daca folosim oua, procedeul se schimba, nu mai trebuie sa amestecam faina cu apa oparita, ci batem ouale spuma, le adaugam peste praf si amestecam pana iese plastelina. Dupa ce modelam bilutele le punem la fiert , tot in apa clocotita, pana ies la suprafata. Restul e la fel. Continutul proteic al malaiului este aproape nul, asa ca faina de porumb nu ii va aduce crapului un aport important de proteine care pot fi obtinute din alte tipuri de faina. Faina de peste si cea de soia sunt renumite pentru modul in care se leaga in boiles si atrag crapii.
Putem adauga diferite arome, de la siropurile scumpe din comert, pana la cele facute de noi. Siropul dulce de capsuni, miere, zeama de compot de ananas, kiwi tocat, etc. Orice fel de ulei, de la uleiurile esentiale usor volatile, facand norisori prin apa, pana la cel normal de floarea soarelui sau masline, la cel din conserva de ton, poate fi adaugat in compozitie.
Se pare ca aminoacizii ajuta crapul in digestie, puteti cumpara si introduce aceste ingrediente in boilies-uri. Cu orice fel de ingrediente procedeul de fabricatie ramane acelasi. Daca doriti boilies-uri pop-up, lasati pasta mai moale si bagati-le in cuptorul cu microunde.

22. Reteta Boilies

Ingrediente:
  • faina malai 100gr.
  • canepa macinata 100gr.
  • alune, nuci macinate 300gr.
  • granule Golden 150gr.
  • lapte praf 100gr.
  • gris 250gr.
  • 1 lingura ulei nuca sau normal
  • 10 oua
Sursa: www.pescuitamator.blogspot.ro

Un comentariu: