Majoritatea pescarilor prefera sa-si cumpere viermusii. Dar cine are timp si rabdare poate sa-i obtina acasa sau pe malul baltii daca "expediatia pescareasca" dureaza cateva zile. Pentru a creste viermusi e nevoie doar de niste resturi (de carne, ficat sau peste) puse intr-un vas, caldura si muste. De obicei primele la masa sunt mustele cu abdomen paros si cele verzi-albastrui cu sclipiri metalice. Dupa un interval, ce poate varia de la 2 la 6 zile (in functie de temperatura), vor aparea larvele. In momentul in care vor ajunge la dimensiunea dorita, viermusii trebuie colectati si pusi la pastrare in cutii cu rumegus prevazute cu orificii de aerisire. Daca doriti sa obtineti viermusi colorati, atunci trebuie pusi pentru cateva ore in malai amestecat cu colorant alimentar (culoarea pe care vrem s-o obtinem). Viermusii vor manca malaiul cuminti, colorantul va ajunge in tractul lor digestiv iar de acolo in tot corpul, tegumentul capatand astfel nuanta dorita.
- Atelier Pescar
- Balti Pescuit
- Boilies Retete
- Descopera Romania
- Descrierea Pestilor
- Info Delta Dunarii
- La pescuit
- Locuri Pescuit
- Momeala si Nada
- Noduri
- Noutati Pescar
- Pescuitul Crapului
- Pescuitul Pastravului
- Pescuitul Stiucii
- Rauri Romania
- Rauri si lacuri din Romania
- Sfaturi Pescuit
- Stiri Perscaresti
- Tehnici Pescuit
- Trusa Pescarului
Bun pont ...multumesc
RăspundețiȘtergeretare asta...mersi
RăspundețiȘtergere