marți, 9 iunie 2015

Reteta Culinara: Zacusca cu Peste

Ingrediente: 
  • 2,5 kg peste (fileuri), 
  • 1,5 kg ceapa,
  • 1 kg morcovi, 
  • 1 kg gogosari copti, 
  • 400 g bulion de rosii, 
  • 500 ml ulei, 
  • sare si piper.
Mod preparare: Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim) in 500 ml ulei, se adauga morcovul dat la razatoarea mica, se stinge cu supa de la peste (apa in care a fiert pestele, dar nu toata), si se lasa sa fiarba pana este morcovul gata. Se adauga apoi gogosarii copti dati prin masina de tocat si carnea de peste, iar sare si piper se adauga dupa gust. Se fierbe pana iese uleiul deasupra. Se completeaza cu bulionul si se mai fierb 15 minute. Se pune in borcane, de preferat borcane cu filet, se inchid bine si se pun la fiert 30 de minute intr-o oala cu apa. Nu uitati sa puneti o carpa sau un prosop pe fundul oalei si fierbeti la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu