- 2,5 kg peste (fileuri),
- 1,5 kg ceapa,
- 1 kg morcovi,
- 1 kg gogosari copti,
- 400 g bulion de rosii,
- 500 ml ulei,
- sare si piper.
Mod
preparare: Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata
scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de
tocat. Tot prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim)
in 500 ml ulei, se adauga morcovul dat la razatoarea mica, se stinge cu
supa de la peste (apa in care a fiert pestele, dar nu toata), si se lasa
sa fiarba pana este morcovul gata. Se adauga apoi gogosarii copti dati
prin masina de tocat si carnea de peste, iar sare si piper se adauga
dupa gust. Se fierbe pana iese uleiul deasupra. Se completeaza cu
bulionul si se mai fierb 15 minute. Se pune in borcane, de preferat
borcane cu filet, se inchid bine si se pun la fiert 30 de minute intr-o
oala cu apa. Nu uitati sa puneti o carpa sau un prosop pe fundul oalei
si fierbeti la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu