marți, 24 aprilie 2012

Permis Pescuit Sportiv - ANPA 2012

Agenţia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a dat unda verde la eliberarea/vizarea permiselor de pescuit sportiv pentru anul 2012 si la preschimbarea vechilor permise, cu noul model, de tip card.
Taxa anuala pentru eliberarea/vizarea permisului de pescuit sportiv este de 30 de RON. Pentru elevi si studenti taxa este de 10 RON. Pensionarii, veteranii de razboi si persoanele cu handicap grav vor primi permisul gratuit.
Incepand cu data de 07.02.2012 se poate depune la sediul ANPA, la filialele regionale si la punctele de lucru din teritoriu si documentatia necesara pentru eliberarea noilor permise de pescuit de tip card. De notat ca, vechile permisele de pescuit, eliberate in anul 2011, sunt valabile pana la eliberarea permiselor de tip card, conform legislatiei in vigoare.
Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul pe toate habitatele piscicole naturale, inclusiv pe Dunare. Insa, pentru portiunile de granita de pe Dunare este necesar si Avizul de la Politia de Frontiera (PG-ul). Pentru Delta Dunarii, permisul de pescuit se elibereaza de ARBDD- Tulcea, taxa fiind tot de 30 RON pe an. Turiştii trebuie sa achite la intrarea in Delta tarifele de acces in rezervatie practicate de ARBDD: 5 lei /persoana/zi; 15 lei/persoana/saptamana; 30 lei/persoana/an, iar permisul de acces pentru autovehicule este: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an; 100 lei/ambarcaţiune/an, respectiv 20 lei/ambarcaţiune/sejur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu