sâmbătă, 8 februarie 2014

Descoperiri interesante in Noua Zeelanda, pesti veniti parca din alta lume!

Noile specii de pesti descoperite la mare adancime in apele din Noua Zeelanda sunt printre cele mai ciudate creaturi de pe Terra. Pestii, extrem de rari, sunt atat de infricosatori, incat cei de la National Geographic ii sfatuiesc pe biologii marini care i-au descoperit se se uite bine la ei, sa-i analize, dupa care sa-i duca din nou unde i-au gasit! Cercetatorii au reusit sa captureze o multime de pesti dupa ce au intins opt navoade la diferite adancimi in zona Chatham Rise, parte dintr-un lant de platouri subacvatice, creste, canioane si campii abisale. "Stim atat de putine despre multitudinea de pesti si distributia lor in functie de adancimi" a spus Peter McMillan, de la New Zealand's National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA). Echipa de biologi marini a descoperit ca "pestele-balena" nu are cine stie ce companie la o adancime de 2,1 kilometri, unde doar un numar restrans de vietuitoare marine reusesc sa traiasca. Printre speciile nou-descoperite se numara calcani, pesti cu capul alunecos, grenadier de piatra si tipari.

 Pestele balena
Lung de 32 de centimeri, "pestele-balena" a fost descoperit la o adancime de 2,3 kilometri, fiind, totodata, cea mai adanca scufundare facuta vreodata de cei de la NIWA.

 Pestele fara ochi
Acesta este un tipar, prins la 2,4 kilometri adancime. Aceasta specie de tipar este mai scunda decat celelalte si este, mai degraba, un peste nocturn, care traieste pe fundul marii.

Grenadier de piatra
Pestele grenadier de piatra, desi se stia ca nu se afla in apele din Noua Zeelanda, a fost descoperit la o adancime de 2,6 kilometri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu