duminică, 21 februarie 2016

Balta Magura 9

Balta Magura 9 este o acumulare de aproximativ 13 ha, face parte din Valea Zboiului si este in judetul Calarasi, la 43 km de Bucuresti.
Pentru a ajunge  pe balta, plecand din Bucuresti, mergeti pe iesirea catre Oltenita, iar dupa comuna Frumusani se face dreapta pe DN 401, catre Comunele Heresti, Hotarele.
Drumul se va intersecta cu DN 41 Oltenita – Giurgiu, iar aici faceti stanga, catre Oltenita. Dupa aproximativ 2 km intalniti indicatorul “Acces la balta Magura 9“.
Balta Magura 9 are o lungime de aproximativ 1.3 km, cu o adancime care oscileaza intre 1.5 si 4.5 metri. Fundul baltii Magura 9 este in general tare, alternand cu zone cu mal in apropierea stufului din proximitatea malurilor.
Accesul pe Magura 9 se face pe drum pietruit amenajat din DN 41 (Oltenita-Giurgiu). Drumul ce se mentine foarte bine si in conditii de ploaie si este singura cale de acces pe balta.
Cu masina se ajunge pana in incinta administratiei baltii, unde exista  parcare amenajata si pazita. De asemenea, in incinta parcarii gasiti si o harta cu prezentarea locurilor de pescuit.
Dupa alegerea vadului, pescarul se deplaseaza la locul vizat sau rezervat si descarca echipamentul, apoi revine in parcare unde poate lasa masina.
Balta Magura 9 are 36 de pontoane cu dimensiunea de  20 mp (4 m*5 m),  amplasate la o distanta de 30 m unul de celalalt. Pe Magura 9 se pescuieste pe un singur mal si speciile predominante sunt crapul comun si crapul oglinda.
Balta a fost preluata fara o navodire prealabila, iar la un pescuit de control s-a constat existenta unei populatii sanatoase de crap si cteno (4-5 kg/buc) si exemplare de somn si crap peste 10 kg. Populatia piscicola total estimata de crap si cteno este in jurul a 4 tone.
In primavara lui 2012 balta Magura 9 a fost populata cu alte 8 tone de crap cu dimensiuni intre 2,800 kg si 5 kg plus 56 de crapi de greutate medie de 10 kg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu