marți, 29 martie 2016

760 m de plasa monofilament, confiscata de politistii de frontiera din Tulcea!

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat un cetăţean român, care desfăşura activităţi ilegale de pescuit pe lacul Caplavatei, folosind 10 plase monofilament în lungime totala de 767 metri.
În data de 27.03.2016, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, pe timpul desfăşurării unei activităţi specifice, au observat, pe lacul Caplavatei, o persoană de sex masculin ce desfăşura activităţi de pescuit ilegal dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă, cu motor ataşat.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul era S.D., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care folosise la pescuit 10 plase tip monofilament, în lungime totală de 767 metri.
Peştele capturat, 28 kg din speciile crap şi caras, a fost predat unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele monofilament, ambarcaţiunea şi motorul marca Mercury de 25 CP au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu