marți, 14 martie 2017

Montura "Cosulet de Nadire" pentru Caras si Platica.

La pescuitul carasului si platicii folosirea monturilor de finete (carlig 12-16, forfac 0,12-0,10) si nadirea cu amestecuri speciale ce contin si momeala din carlig, constituie cheia sucesului. Metodele Sheffield si Bolognese au tot mai multi adepti, dar o mare parte a pescarilor nu agreeaza semnalizatorii flotanti- wagglere, antene lungi la mare distanta.
Pe vreme rea (vant, ploaie) “plutele” creeaza probleme si sunt chiar ineficiente.
Pescarii englezi au pus la punct metode noi in pescuitul de finte pe fundul apei. Utilizand aceste monturi, cu un minim de investitie, putem lansa momeala mai departe decat vecinul de balta, vom nadi exact si vom sesiza mai usor ca oricand trasatura pestelui, oricat de fin ar trage acesta.
Pentru nadire folosim “cosuletul de nadire”pe care il umplem cu un amestec de nada si rame sau viermusi (momeala de carlig).
Ce mai simpla este “bucla”. In capatul firului principal formam o bucla in care va culisa cosuletul de nadire. Formam apoi inca o bucla la cca.o treime pe un brat al buclei principale. Legam de bucla mica un forfac de 30 cm lungime, din fir textil de 0,06 mm. Acelasi sistem il putem executa folosind bucla simpla, montand insa o bila din material plastic (stoper) pe bratul de culisare, pentru a impiedica ruperea buclei in timpul aruncarii. Distanta scurta de culisare permite pestelui sa ia momeala din carlig iar noua sa intepam.
Sursa: revista Pescar Modern, nr. 46 din 2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu