marți, 3 aprilie 2018

Momelile Pop-Up pentru Pescuitul Crapului.


Este un stil destul de raspandit in randul pescarilor de crap. Acest tip de momeala se poate utiliza cu succes pe acele substraturi cu multa vegetatie, ori in locurile cu mal, pentru ca aici momeala va sta la cativa centimetri de fundul apei. De asemenea, pop-urile sunt foarte bune in timpul anotimpurilor racoroase, cu precadere incepand cu sfarsitul toamnei sau la inceputul primaverii.
Unii pescari opteaza pentru folosirea pop-upurilor alaturi de boilies-urile de fund, insa, ce-i drept, numarul acestora nu este foarte ridicat.
In primul rand, ele stau mereu deasupra substratului malos si devin astfel foarte vizibile pentru crapi.
Apoi, momelile pop-up sunt absorbite mai usor, intrucat ele elimina greutatea carligului ce este folosit la pescuit.
Nu in ultimul rand, alaturi de momelile scufundatoare, ele confera un aspect deosebit pescuitului la crap.
Boilies-urile scufundatoare se folosesc ca monturi destul de mult, asta deoarece se poate realiza cu usurinta si nici nu necesita un numar foarte mare de materiale. De aceea, tot mai multi pescari o prefera, in detrimentul altor monturi utilizate pentru crap.
Boilies-urile scufundatoare se pot folosi si in nadire, dar si ca o momeala pentru carlig. Ele se impart in boilies-uri solubile si boilies-uri tari.
Ca si materiale necesare unei astfel de monturi, trebuie mentionate firele textile de circa 20 lb, carligele, care nu trebuie sa fie mai mari de numarul patru, un vartej si un tub siliconic ce poate culisa si poate crea efectul de autointepare.
In ceea ce priveste dimensiunea unei asemenea monturi, in general ea ajunge pana la 12-15 centimetri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu