Ingrediente:
- 3 buc macrou
- 5 cepe
- 50 ml ulei
- o jumatate de ardei rosu
- o jumatate de ardei verde
- 3-4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de bulion
- 10 rosii proaspete mici sau cherry
- patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei cca 5 min apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute.
Intr-un vas termorezistent se adauga compozitia de mai sus, foile de dafin, adaugam bucatile de peste , rosiile intregi , sare si piper.
Bulionul se amesteca cu 50 ml apa si se adauga peste peste.
Se introduce la cuptor pentru 20 -25 minute . Cand este gata se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde.
Se serveste cu mamaliguta.
Sursa: www.bucatarie-romaneasca.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu