Graul este una din
cele mai eficiente si usor de utilizat momeli pentru crap, desi este
uitata de pescari de crap. Graul este foarte hranitor datorita
conţinutului ridicat de amidon, aşa ca se va evita, cel puţin in apele
unde nu cunoastem densitatea piscicola, nadirea cu cantitati mari,
pentru a evita saturarea pestilor. Prin continutul sau ridicat de
amidon, permite legarea unor nade alcatuite doar din boabe si seminte.
Are avantajul ca poate fi pastrat timp indelungat fara a-si reduce
calitatile.
Graul este foarte eficient in special primavara, cand crapii prefera
alimentele mici si moi, abia treziti din amorteala iernii.
Nadirea cu grau fiert sau crud atrage si pestii mai marunti, dar si ei
in unele cazuri sunt bine veniti mai ales daca sunt urmati la scurt timp
de cei mari.
Pentru o fierbere mai usoara, graul se pune la inmuiat cu a zi inainte
in apa rece. In timpul fierberii se pot adauga diferite arome sau
aditivi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu