duminică, 3 iulie 2011

“CUPA PELICANUL”

Concurs “CUPA PELICANUL” 3 - 7 August 2011 (96 ore). Organizat de Clubul Pelicanul, pe lacul Darvari.
Taxa participare: 1500 lei (echipe 3 pescari cu drepturi depline). Se pescuieste cu 6 lansete, plantat. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda, tenul si scoicarul indiferent de greutate.
Se pescuieste pe 2 sectoare, pe fiecare sector se intocmesc 2 clasamente, unul de calitate (cei mai mari 4 crapi) si unul de cantitate, si se face cumulul puctelor din cele doua clasamente pentru desemnarea castigatorilor (echipele castigatoare trebuie sa stranga cat mai putine puncte din suma celor doua clasamente).
Se premiaza locurile 1, 2 , 3 , pe fiecare sector, si o captura in fiecare zi pe toata balta. Pestii care vor fi premiati captura zilei, nu se contorizeaza in nici unul din cele doua clasamente! Fiecare echipa decide care din pestii prinsi in cele 24 ore, intra la captura zilei sau se contabilizeaza in cele doua clasamente(cantitate, calitate).

Sector A
Loc 1 - 4000 lei
Loc 2 - 3000 lei
Loc 3 - 2000 lei

Sector B
Loc 1 - 4000 lei
Loc 2 - 3000 lei
Loc 3 - 2000 lei

Captura
Captura ziua 1 - 1500 lei
Captura ziua 2 - 1500 lei
Captura ziua 3 - 1500 lei
Captura ziua 4 - 1500 lei

Regulament concurs :
1. 6 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare.(eliminare)
2. Se pescuieste plantat, cu navomodelul sau barca cu vasle sau motor electric, este permis sonarul sau orice sistem de masurare si balizare a apei.
3. Se poate pescui si nadi cu orice, mai putin nada vie.(eliminare)
4. Echipa formata din 3 pescari cu drepturi depline.
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.
6. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare, fiecare echipa trebuie sa aiba 10 saci. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in-line, feeder sau arc naditor.
9. Se pot primi vizite la stand intre orele 8 - 20.
10. Concurentii au voie sa circule cu masina doar pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii.
11. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.
12. In cort sau rulota este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.
13. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
14. Nadirea de pe mal cu racheta, catapulta sau orice nada cu diametrul mai mare de 30 mm, este interzisa pe timpul noptii, intre ora 20 - 8.
15. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(eliminare)
16. Pana la ora inceperii concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca, sa masoare, sa balizeze sau sa lanseze nimic in apa.(eliminare)
Arbitraj :
1. Se fac 3 cantariri pe zi : ora 7, ora 12, ora 19.
2. La aceste cantariri un vecin de stand este obligat sa participe.
Cantariri suplimentare se fac in cazul cand un concurent a prins mai mult de 10 crapi, sau o captura mai mare de 15 kg. Noaptea nu se fac cantariri.
3. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
4. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii
unei balize.
5. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal numai in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se
autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama.
Arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 10 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul cand vor remedia situatia.
Pentru rezervarea locului, trebuie achitat un avans de 750 lei in contul clubului Pelicanul, sau la unul dintre persoanele de contact: DANIEL DUMITRESCU 0722213282, BARNEA MADALIN 0722381451, VALI PETRE 0723351199, BEBE MOISE 0744375533.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu