Pescuitul este deschis la toate speciile de pesti din apele de se, coliniare si de munte, cu exceptia celor strict protejate. Odata cu scaderea si limpezirea apelor, da rezultate bune pescuitul in Dunare la somn, avat, salau si crap. Pe masura cresterii temperaturii, comportamentul de hranire a pestilor se reduce, obtinandu-se rezultate bune numai in primele si ultimile ore ale zilei. In timpul caniculei, pestele trebuie cautat in zonele mai oxinegate: la confluente sau in zone unde exista izvoare subterane. Pescuitul marin da rezultate bune la guvide, pe diguri, sau la alte specii, din barca.
Iulie este si luna cand momelile vegetale sunt preferatele pestilor nerapitori.
Avatul - se pescuieste cu naluci mici, rotative, de culori deschise, aproape albe;
Babusca - momelile vegetale sunt de baza, boabe de grau fiert, paste si boabe de canepa; pescuitul merge bine si la viermisori de carne sau rama rosie, subtire.
Bibanul - se prinde bine pescuind la pluta, ca momeala folosind rama rosie sau pestisorul viu.
Carasul - pentru pescuit se folosesc monturi fine, carlige mici, bete lungi si usoare; ca momeala, mamaliga este preferata, dar si ramele rosii subtiri isi fac bine treaba.
Cleanul - ca momeala putem folosi cirese, visine sau greieri si lacuste.
Mreana - prefera cubuletele de branza fermentata, stricata, dar si greierele sau ramele de pamant, mari
Crap - porumbul preparat, atat in montura fir de par sau direct pe carlig; patratica de mamaliga este si ea o momeala foarte atractiva; pentru nadire se folosesc diferite mixu-uri de seminte sau porumbul preparat
Oblete - pentru pescuit folosim vergi usoare, monturi si linii fine; viermele de carne este momeala favorita
Platica - boabe de porumb, grau, cocolos de paine; se nadeste in prealabil cu amestecuri de paine si seminte de canepa
Rosioara - se pescuieste in stationar cu pluta si monturi fine, ca momeala se folosesc viermii de carne, rama rosie subtire
Scobarul - in aceasta perioada prefera atat viermusi, rame, sau momeli vegetale ca mamaliga si painea
Somnul - pescuim somnul noaptea, dimineata sau seara; se folosesc scule si monturi puternice; ca momeli merg bine coropisnita, broscuta, buchetul de rame sau lipitori
Salaul - se pescuieste bine la "bucatica" sau pestisor viu; nalucile merg mai greu
Stiuca - se pescuieste mai bine la pestisor viu; ca si la salau, diferitele naluci specializate sunt mai putin atractive
Iulie este si luna cand momelile vegetale sunt preferatele pestilor nerapitori.
Avatul - se pescuieste cu naluci mici, rotative, de culori deschise, aproape albe;
Babusca - momelile vegetale sunt de baza, boabe de grau fiert, paste si boabe de canepa; pescuitul merge bine si la viermisori de carne sau rama rosie, subtire.
Bibanul - se prinde bine pescuind la pluta, ca momeala folosind rama rosie sau pestisorul viu.
Carasul - pentru pescuit se folosesc monturi fine, carlige mici, bete lungi si usoare; ca momeala, mamaliga este preferata, dar si ramele rosii subtiri isi fac bine treaba.
Cleanul - ca momeala putem folosi cirese, visine sau greieri si lacuste.
Mreana - prefera cubuletele de branza fermentata, stricata, dar si greierele sau ramele de pamant, mari
Crap - porumbul preparat, atat in montura fir de par sau direct pe carlig; patratica de mamaliga este si ea o momeala foarte atractiva; pentru nadire se folosesc diferite mixu-uri de seminte sau porumbul preparat
Oblete - pentru pescuit folosim vergi usoare, monturi si linii fine; viermele de carne este momeala favorita
Platica - boabe de porumb, grau, cocolos de paine; se nadeste in prealabil cu amestecuri de paine si seminte de canepa
Rosioara - se pescuieste in stationar cu pluta si monturi fine, ca momeala se folosesc viermii de carne, rama rosie subtire
Scobarul - in aceasta perioada prefera atat viermusi, rame, sau momeli vegetale ca mamaliga si painea
Somnul - pescuim somnul noaptea, dimineata sau seara; se folosesc scule si monturi puternice; ca momeli merg bine coropisnita, broscuta, buchetul de rame sau lipitori
Salaul - se pescuieste bine la "bucatica" sau pestisor viu; nalucile merg mai greu
Stiuca - se pescuieste mai bine la pestisor viu; ca si la salau, diferitele naluci specializate sunt mai putin atractive
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu