miercuri, 27 iunie 2012

Pescuitul Bibanului cu Naluci

Pescuitul bibanului cu naluci este un sistem foarte atragator, dandu-ne in acelasi timp si posibilitatea sa prindem exemplare mari, pe care cu greu le-am putea ademeni cu momeala animala.
Dintre naluci, cea mai eficace este lingura mica, cu paleta lunga de 2-3 cm. Ea trebuie sa fie foarte sensibila, invartindu-se cu usurinta la cea mai mica tracţiune, sensibilitatea impusa de viteza redusa cu care tragem lingura prin apa, cand pescuim la bibani.
Lingura va fi armata cu un mic carlig triplu nr 7-9; ciucurele rosu de langa, cu care obisnuesc unii pescari sa-si impodobeascs csrligul, s-a dovedit fara nici un fel de utilitate practica. Cu un pestisor mare de lemn, verificat dinainte ca vibreazăa bine in apa, vom putea obtine catiodata rezultate foarte bune.
Dimensiunea lui nu trebuie sa depasească 5 cm; carligul -nr .7-9, iar culoarea cea mai potrivita va fi rosie-portocali.
Pescuind cu naluci, vom lansa de-a lungul tarmului, tragand naluca incet si explorand toate locurile ce ni se par bune, pe langa si sub maluri, langa margini de stuf, cocioace etc.
Din cand in cand, viteza nalucii trebuie variata, deseori vom vedea bibanii cum urmaresc evolutia nalucii prin apa si nu o ataca decat atunci cand ii acceleram alura.
Ca si cu momeala naturala, vom pescui si intre ape, si mai spre fund. In acest scop vom imprima nalucii miscari ascensionale si de scufundare, dovedite ca foarte atatatoare pentru firea curioasa a bibanului .
Lupta bibanului este scurta, trebuie sa fim foarte atenti csnd lusm un biban mare sau potrivit de mare in mana, pentru ca isi ridica aripa de pe spate si ne putem intepa rau in acele sale. Fir intins!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu