luni, 18 iunie 2012

Reteta Momeala din Cartof

Pentru o partida de pescuit avem nevoie de 1 - 1,5 kg de cartofi, cu o consistenta mai dura, preferabil chiar cartofi noi. Cantitatea de nada trebuie adaptata la populatia piscicola din zona de pescuit, deoarece cartoful este bogat in amidon si va satura rapid pestii.
Cartoful se poate folosi ca momeala sau nada atat sub forma fiarta, cat si sub forma cruda. Pentru preparare se fierbe cartoful in coaja timp de 20 de minute, la foc potrivit, incercandu-se din timp in timp gradul de fierbere cu ajutorul unui cutit. Varful cutitului nu trebuie sa patrunda in cartof foarte usor, iar coaja nu trebuie sa se desfaca. In apa de fierbere, se pot adauga diferiti aditivi de gust: ulei de usturoi, ulei de canepa, alti aditivi lichizi sau, pur si simplu, zahar. O data fierti, cartofii se trec prin apa rece, pentru a opri procesul termic si se tin in frigider la rece cateva ore. Pastrarea la rece permite o fixare mai buna in carlig.
Deoarece cartoful crud nu are un gust si miros foarte atractiv pentru pesti, el trebuie preparat. Descriem in continuare o reteta simpla pentru prepararea cartofilor cruzi pentru momeala. Tuberculii trebuie taiati in bucati mici (cuburi, bilute, felii) in functie de necesitati. Bucatelele astfel taiate se pun intr-o cutie inchisa ermetic si se acopera cu zahar pudra. Este bine sa curatam coaja cartofilor pentru a obtine o îndulcire uniforma. Se lasa astfel cutia 12 ore la temperatura camerei. Bucatile de cartof vor capata o consistenta cauciucata si se vor inchide la culoare. Ele pot fi aromate si colorate suplimentar, desi nu este absolut necesar. Sursa: www.pescarulhoinar.com

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu