luni, 23 februarie 2015

Balta Facau

Balta Facau se afla la mai putin de 20 km de Bucuresti, in judetul Giurgiu. Pe soseaua Bucuresti–Alexandria, dupa ce treceti de Mihailesti, in comuna Gorneni faceti la dreapta pe drumul ce duce la Facau.
Soseaua este asfaltata, iar pe balta intrati pe un drum de pamant destul de bun, dar cu sleauri adanci in mai multe locuri.
Balta Facau este intinsa pe circa 100 ha, cu o lungime de mai bine de 4km, balta are, in cea mai mare parte, apa adanca inca de la mal si latimi ce depasesc pe alocuri 150 de metri.
Substratul baltii Facau este bogat in structuri, agataturi concretizate in cocioace dense, care se gasesc constant in apropierea perdelelor de stuf din maluri, acelea fiind si cele mai propice vaduri pentru plasarea monturilor.
Recomandam momeli flotante si critic echilibrate, iar daca lansati monturile din mana, pentru o prezentare adecvata folositi saculeti PVA  incarcati ceva pufuleti solubili. Acestia vor incetini caderea monturilor pe substrat, permitand asezarea acestora usor pe fund.
Ca monturi, recomandam sisteme care permit pierderea plumbului, pe leader de leadcore sau tub antitangle. In zonele cu mal folositi forfacuri lungi, suple si puneti un pufulete PVA pe carlig inainte de lansare.
Malul drept, privind dinspre intrare, este mai inalt si se poate campa in conditii bune, malul fiind in mare parte acoperit cu iarba. Portiunile cu stuf alterneaza cu deshideri mai largi sau mai inguste si creeaza o diversitate de locuri de pescuit.
Pe malul stang, unde apa este si mai putin adanca, stuful este compact pe portiuni intinse, iar locurile de pescuit sunt mai greu accesibile.
Crapul romanesc si tenul detin suprematia pe balta Facau. De la exemplare de 2-3kg pana la adevarati colosi care ating si 20 de kilograme, balta Facău este o adevarata Mecca a pescarilor dornici sa-si depaseasca recordurile personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu