Mazarea este folosita la pescuit mai ales in balti si lacuri
si in combinatie cu porumbul. Este hranitoare, sta bine in carlig si are
densitate mare, lucru care permite lansarea usoara din mana sau cu ajutorul prastiei
de nadire. Se poate folosi mazare fie din conserva, caz in care nu mai necesita
nici un fel de preparare, fie mazare proaspăta, care necesita fierbere, sau mazare
deshidratata, care necesita inmuiere si fierbere. Aceasta din urma se prepara
in felul urmator: dupa ce a stat in apa rece cateva ore , punem boabele de
mazare intr-o punga de panza, pe care o introducem apoi intr-o cratita si
turnam apa calduta astfel ca mazarea sa fie acoperita. O fierbem incet pe foc
pana se inmoaie , fara insa ca boabele sa-si piarda forma sau sa fie prea faramiciose
.Le lasam apoi sa se raceasca in aceiasi apa. Nu preparam decat cantitatea pe
care o socotim necesara la pescuitul in ziua aceea. La fel se prepara ca
momeala, boabele de grau si cele de porumb. Astfel preparate boabele se infig
cate trei-patru in carlig, intepandu-le prin locul unde sunt crapate.Va ramane
liber numai varful carligului. Este folosita pentru pescuitul ciprinidelor
(crap, caras, mreana, platica, etc). Pot fi folosite fie ca nada, fie ca momeala.
Da , am mai auzit dar nu am folosit !
RăspundețiȘtergere