marți, 24 mai 2016

Lacul Matita - Delta Dunarii

Lacul Matita este un lac in Delta Dunarii, cu o suprafata de 652,5 ha si un volum de 9,8 mil. mc. Reprezinta unul dintre locurile de pescuit frecventate de pescarii cazati la Mila 23 si nu numai.
Lacul Matita este deja in topul lacurilor de pescuit la stiuca din Delta Dunarii. La cativa metri de latura vestica a lacului se afla lacul Babina iar daca gasiti in partea de nord un canal acesta va va duce catre lacul Merhei dupa aproximativ 2km de navigat pe acesta.
Pentru a ajunge la Lacul Matita, porniti din Tulcea spre Mila 23, apoi mergeti pe canalul Eracle spre cele mai cunoscute lacuri din zona, lacurile Trei Iezere si Bogdaproste. Se continua canalul Eracle lasand pe dreapta cele 2 lacuri si imediat urmeaza o intersectie cu Garla Lopatna, unde se merge inainte. Dupa ce canalul Eracle mai serpuieste cale de aproximativ 2 km, acesta se indreapta semn ca am ajuns in dreptul intrarii lacului Babina. In capatul canalului veti ajunge la o cherhana, situata la intrarea pe cele doua lacuri din zona, lacul Babina pe partea stanga si lacul Matita pe drapta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu