joi, 26 mai 2016

Rezervatia Rosca Buhaiova

Rezervatia Rosca Buhaiova este amplasata in zona de nord a Deltei Dunarii (fiind declarata zona protejata din anul 1940), mai exact in nordul depresiunii Matita – Merhei, avand o suprafata de aproximativ 9627 ha. Intalnim aici un complex de lacuri si balti, respectiv o mare diversitate de biotopi reprezentativi pentru delta fluviala, precum si numeroase mlastini stuficole, grinduri fluviale, garle naturale, terenuri inundabile, zavoaie de salcii formate din vegetatie acvatica, constituita ca urmare a unei acumulari semnificative de radacini, mlastini cu stuf, lacuri, grinduri fluvial, garle naturale, terenuri inundabile, zavoaie.
Zona a fost declarata ca facand parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, impreuna cu Padurea Letea din anul 1979. Lacurile de aici cuprind cele mai mari colonii de pelican comun din Europa. In prezent aici traiesc peste 3.500 de perechi de pelican comun care se aduna pentru a cuibari precum alte pasari precum egreta mare, egreta mica si lopatari, specii care se bucura de acelasi statut. In rezervatie intalnim de asemenea o mare varietate de mamifere precum vidra, nurca, hermelina, bizamul, enotul, vulpea, mistretul si altele.
Nucleul acestei zone de regim de protectie integrala il constituie Lacurile Rosca si Buhaiova. Fauna rezervatiei este reprezentata de vidra, nurca, hermelina, enotul, vulpea, mistretul si pasari. Lacurile sunt impodobite cu specii de nufar alb si galben sau piciorul cocosului.
De asemenea, precizam ca si puncte de atractie ale rezervatiei prezenta unor specii de nuferi albi si galbeni, care au marcat semnificativ suprafata apelor, alaturi de piciorul cocosului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu