Timp de mulţi ani, pescarii de crap au crezut că pentru boilies cea mai mare importanţa o are concentraţia cât mai mare de proteine din compoziţie. Acum ştim că acesta nu este singurul factor important. Prezenţa aminoacizilor şi a vitaminelor, capacitatea de a permite aromelor să se disperseze în apă, consistenţa sunt la fel de importante. Reţetele complexe cu mai mult de 15 ingrediente au fost înlocuite cu reţete mai simple, în care importante sunt calitatea ingredientelor folosite şi adaptarea momelii la hrana pe care crapul o găseşte în mediul acvatic.
Boiliesul miraculos nu s-a inventat încă şi poate că este mai bine aşa. Reţete prezentate în continuare vă oferă baza pentru a putea pescui eficient şi corect. Toate reţetele pot fi modificate şi adaptate. Însă pentru a vă putea da seama care este momeala cea mai bună pentru apa pe care o pescuiţi, trebuie să folosiţi aceeaşi momeală mai mult timp.
Reteta 1. Reteta Boilies.
Cea mai simpla si probabil cea mai adaptabila reteta din cate exista. Poate primi orice fel de aroma, fie in timp ce preparati boilies-urile, fie prin inmuiere intr-un dip, inainte de a o pune in montura. Culoarea deschisa pe care o capata dupa fierbere îi permite sa se distinga clar pe fundul apei si sa suscite curiozitatea pestilor.
Faina de Soia ................................... 250 gr
Faina de Grau .................................. 250 gr
Faina de Porumb (fina) ..................... 250 gr
Lapte praf ......................................... 250 gr
Ulei de arahide ................................. 1 lingura
6 – 10 oua, in functie de marimea lor
Boiliesul miraculos nu s-a inventat încă şi poate că este mai bine aşa. Reţete prezentate în continuare vă oferă baza pentru a putea pescui eficient şi corect. Toate reţetele pot fi modificate şi adaptate. Însă pentru a vă putea da seama care este momeala cea mai bună pentru apa pe care o pescuiţi, trebuie să folosiţi aceeaşi momeală mai mult timp.
Reteta 1. Reteta Boilies.
Cea mai simpla si probabil cea mai adaptabila reteta din cate exista. Poate primi orice fel de aroma, fie in timp ce preparati boilies-urile, fie prin inmuiere intr-un dip, inainte de a o pune in montura. Culoarea deschisa pe care o capata dupa fierbere îi permite sa se distinga clar pe fundul apei si sa suscite curiozitatea pestilor.
Faina de Soia ................................... 250 gr
Faina de Grau .................................. 250 gr
Faina de Porumb (fina) ..................... 250 gr
Lapte praf ......................................... 250 gr
Ulei de arahide ................................. 1 lingura
6 – 10 oua, in functie de marimea lor
Reteta 2. Reteta de preparare Boiles pentru iarna.
Granulatia mare a Bird Food –ului determina o structura mai putin compacta a boilies –urilor, ceea ce permite aromelor sa se disperseze mai bine in apa. Baza mix-ului este identica cu cea de la reteta 1.
Granulatia mare a Bird Food –ului determina o structura mai putin compacta a boilies –urilor, ceea ce permite aromelor sa se disperseze mai bine in apa. Baza mix-ului este identica cu cea de la reteta 1.
Faina de Soia ................................... 200 gr
Faina de Grau .................................. 200 gr
Faina de Porumb (fina) ..................... 200 gr
Lapte praf ......................................... 200 gr
Bird Food .......................................... 200 gr
Sweetner si aroma ............................
Ulei de arahide ................................. 1 lingura
6 – 10 oua, in functie de marimea lor.
In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu