luni, 9 iulie 2012

Lacul Poiana Uzului

Lacul de acumulare Poiana Uzului este situat in apropiere de Sălătruc si are ca scop principal alimentarea cu apa si producerea de energie electrica. Barajul in spatele caruia s-a format lacul este un baraj cu contraforti, unul dintre putinele baraje de acest fel din Romania. Barajul este inalt de 84m, lung de 507m iar lacul are o lungime de 3,75 km, o suprafata de 334 hectare si un volum de 98 milioane metrii cubi. Adancimea maxima a lacului este de 64,7m.
Lacul de acumulare Poiana Uzului construit in anul 1973 este situat pe raul Uz, la poalele Muntilor Nemira. Alimenteaza cu apa potabila mai multe orase din judetul Bacau, printre care: Onesti, Bacau si Tg. Ocna. Cei mai multi il “ataca” pe partea dreapta, mergand pe drumul judetean. E un loc super pentru o drumetie de o zi sau doua. Pornesti din Salatruc, la baza barajului si mergi pana la coada lacului unde se poate campa. In jurul barajului dupa 1990 au aparut numeroase case de vacanta dar si cateva pensiuni deschise mai ales in sezonul de vara.
Locul este ideal pentru pescuit insa in ultima perioada accesul pe lac este restrictionat datorita faptului ca din acest lac se alimenteaza cu apa mai multe localitati din judetul Bacau, printre care si municipiul Bacau. Drumul de acces catre acest obiectiv este proaspat asfaltat pana in zona superioara a barajului, de aici si pana la coada lacului drumul a fost asfaltat acum multi ani si este mai dificil de parcurs iar mai in amonte desi pe harta apare ca drum judetean DJ 123, este de fapt un drum forestier foarte greu accesibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu