miercuri, 17 decembrie 2014

Balta Hagiesti

Balta Hagiesti este considerata una din cele mai frumoase si mai populare balti din jurul Bucurestiului. Pe balta Hagiesti se poate pescui pe toata suprafata lacului existand multe locuri bune de pescuit cu vegetatie, copaci, stuf. Aancimea medie a apei este in jurul valorii de 2 m iar adancimea maxima este de 4 m.
Se poate planta doar cu navomodele. Se pot retine doar 5 kg de peste. Se poate planta cu barca baltii contra cost. Taxa este de 30 Ron/12 h. Specii de pesti intalnite: biban, caras, crap, platica.
Cale de acces. Din Bucuresti mergeti spre Urziceni (DN2), la inceputul localitatii Lilieci (27 km de Bucuresti) este o curba mare la dreapta si la mijlocul curbei se face un drum din beton la dreapta (exista si un indicator “spre Hagiesti”) , mergeti pe acest drum aprox. 5 km pana dati de satul Hagiesti si indicatoarele care va indruma spre balta Hagiesti.

4 comentarii:

  1. Vrei sa prinzi peste fate pescar si mergi la Hagiesti 2, are crap 2..3 kg.
    Am fost la pescuit de doua ori in perioada luni iunie si am prins crap de fiecare data 3..4 buc .
    Mananca la boabe de porumb (coronita ) cu aroma de usturoi iar pe arc mamaliga amestecata cu strot floarea soarelui , ttx fara arome, boabe de porumb
    in amestec pentru a imita plantatul
    Va saluta SAMSON

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua dragi pescari. Evitati baltile Lilieci/Catrunesti/Sinesti, daca nu vreti sa aveti cele mai proaste experiente. Nu puteti sta de zgomot, bubuituri, pentru ca baltile vecine au un sistem cu butelie de gaz ce spun ei ca sperie cormoranii, desi acestia sunt invatati cu sunetul si nu pleaca, pentru asta fiind nevoie ca angajatii baltilor sa treaca cu barcile din cand in cand si sa ii sperie. Bubuiturile se aud repetat la fiecare 5 minute de la zeci de km distanta, mai ales pe timpul noptii cand este liniste. Daca dupa 22.00 seara pana la 7.00 dimineata scapati uneori de bubuitul puternic, nu este rezolvata problema pentru ca pe balta lipsesc regulile de bun simt si vei asculta la maxim manele/salam, urlete, injuraturi, etc de la alti pescari veniti in general din zona, cu putin chef de pescuit dar maxim chef de distrat toata noaptea, fara ca cineva din partea administrarii baltilor sa aiba curaj sa le spuna ceva. Evitati baltile din zona Sinesti/Catrunesti si stresul unor zile pierdute si a banilor aruncati in balta, la sfarsitul zilei vei pleca acasa cu piuit in urechi de la BUBUITURILE PUTERNICE REPETATE ORE IN ȘIR !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua dragi pescari. Evitati baltile Lilieci/Catrunesti/Sinesti, daca nu vreti sa aveti cele mai proaste experiente. Balta este aproape de sat si daca atipiti sau nu sunteti atent o secunda , ori mergeti pana la toaletele putine, sunteti furati ca in codru(portofele, scule, barcute, tot ce poate fi valorificat). Peste nu o sa prindeti, pentru ca inainte de zilele stiute, este hranit, se umbla la apa. Pestele din toate baltile din zona nu poate fi consumat, pentru ca apa contine amoniu. Daca prindeti ceva, la cel mai mic semn, vin oameni patronului sau chiar el si va monitorizeaza fiecare miscare, sunteti ca la big brother. Nu puteti sta de zgomot, bubuituri, pentru ca baltile vecine au un sistem cu butelie de gaz ce spun ei ca sperie cormoranii, desi acestia sunt invatati cu sunetul si nu pleaca,pentru asta fiind nevoie ca angajatii baltilor sa treaca cu barcile din cand in cand si sa ii sperie. Bubuiturile se aud repetat la fiecare 5 minute de la zeci de km distanta, mai ales pe timpul noptii cand este liniste. Daca dupa 22.00 seara pana la 7.00 dimineata scapati uneori de bubuitul puternic, nu este rezolvata problema pentru ca pe balta lipsesc regulile de bun simt si vei asculta la maxim manele/salam, urlete, injuraturi, etc de la alti pescari veniti in general din zona, cu putin chef de pescuit dar maxim chef de distrat toata noaptea, fara ca cineva din partea administratorilor baltilor sa aiba curaj sa le spuna ceva. Evitati baltile din zona Sinesti/Catrunesti si stresul unor zile pierdute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vrei sa traiesti si sa simti razboiul din Ucraina? Atunci vino pe balta Catrunesti.
    Pe toata durata pescuitului, in caz ca rezisti sa stai cat ai platit vei auzi doar, puternicele bubuituri de la sistemele cu butelie care in mod normal trebuie sa sperie cormoranii, dar care sunt ineficiente total, singurul lucru pe care il reușesc este sa te inebuneasca total si sa alunge pescarii. Ne-am mutat apoi binenteles platind alta taxa pe Balta Lilieci, unde vroiam sa ramanem peste noapte, doar ca plecat cupa doar cateva ore. Bubuiturile se auzeau mai tare si mai des din 2 directii... EVITATI ZONA!!!

    RăspundețiȘtergere