marți, 17 ianuarie 2012

Braconaj in Delta Dunarii

Lucratori ai Sectorului PF Chilia au prins in flagrant pe L.M. de 41 de ani si L.V. de 42 de ani, ambii domiciliati in localitatea Crisan, care pescuiau intr-o zona protejata a Dunarii Vechi cu plase tip setca din ata interzise de lege.
Cele patru plase, in lungime totala de 320 metri, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cantitatea de peste gasita in barca celor doi a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil.
Oamenii legii au ridicat in vederea confiscarii si barca din fibra de sticla dotata cu motor marca Mercury, din care pescuiau cei doi, valoarea aproximativa a acestor bunuri fiind de 4.000 de lei.
Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au actionat si in zona lacului Merheiul Mare, unde i-au depistat pe P.A. şi P.N., care desfasurau activitati de pescuit cu plase tip ava interzise de lege.
Cele 30 de plase, in lungime de aproximativ 1.200 metri, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cantitatea de 136 de kilograme peste din specii diferite a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil. Cei doi pescari au ramas si fara barca din fibra de sticla cu motor marca Honda, valoarea acestor bunuri confiscate fiind de 10.400 de lei.
In aceeasi zi, in zona de competenta a Sectorului P.F. Isaccea, a fost depistat V.S., de 35 de ani, domiciliat in orasul Macin, care oferea spre comercializare o cantitate de peste fara a avea documente de provenienta. Cantitatea de peste a fost ridicata in vederea confiscarii si predata spre valorificare.
Pe numele a patru dintre cetatenii surprinsi in flagrant pescuind au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsa a licentei/autorizatiei de pescuit comercial, desfasurarea de activitati de pescuit in zone de protectie, precum detinerea si folosirea la pescuit a plaselor tip ava de catre persoane neautorizate, iar pentru persoana care vindea peste s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de detinere a pestelui fara documente legale.
Aceste activitati ale politiei sunt de salutat, si sa speram ca in viitor, braconajul va fi din ce in ce mai aspru pedepsit si cat mai inexistent. Sursa: ziuaconstanta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu