marți, 19 mai 2015

Boilies - retete si mod de preparare - partea 9

17. Reteta Boilies.

Ingrediente:
  • 200g gris
  • 100g faina de soia
  • 100g malai
  • 100g lapte praf degresat
  • 100g dulceata de capsuni
  • 6 ml aroma de capsuni
  • 6 picaturi de bergamot
  • Colorant (preferabil rosu fluo)
  • 6 oua
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele, colorantul si dulceata, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.

18. Reteta Boilies.

Ingrediente:
  • 300g gris
  • 60g ficat proaspat de peste
  • usturoi, extract natural de usturoi 10 picaturi
  • 30g miere
  • 6 oua
  • arome si/sau aditivi
Mod de preparare:
Bagati ficatul in mixer pana se face pasta, adaugati ouale unul cate unul si mixati in continuare. Adaugati usturoiul, mierea, colorantul si aroma. Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca amestecul este prea moale completati cu gris. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu