vineri, 29 mai 2015

Fluviul Po - Italia

Fluviul Po din Italia este considerat un paradis al pescarilor sportivi. Fluviul este unul cu mai bogate ape din lume cu somni si nu numai. Fluviul este frecventat intens de catre pescarii din toata Europa.
Fluviul "Pad" (it. Po, lat. Padus, germana veche: Pfad) izvoraste din Alpii Cotici in apropiere de granita italo - franceza si se varsa in Marea Adriatica in apropiere de Venetia. Avand o lungime de 652 km el este fluviul cel mai lung din Italia. Fluviul are un bazin hidrologic cu o suprafață de 75.000 km².
O mare parte din cursul fluviului este amplasata in Campia Padului (ital. Pianura Padana), regiunea industriala cea mai importanta si mai bogata din Italia. In anul 1852 compania Lloyd din Austria a preluat organizarea și circulatia vapoarelor pe fluviul Pad.
Fluviul Pad are o delta larga de cca. 380 km², suprafata care se extinde continuu. Cele cinci canale principale ale fluviului sunt: Po di Maestra, Po della Pila, Po delle Tolle, Po di Gnocca și Po di Goro.
Delta sa este una dintre cele mai mari delte ale fluviilor europene, avand cel puţin 14 guri de varsare. Este navigabil de la gura sa si pana la Pavia. Printre orasele industriale de pe valea sa se numara Milano, Padova si Verona.
Datorita conditiilor climaterice moderate (clima mediteraniene) fluviul este foarte bogat in hrana naturala, in planctoane si alte vietati, iar fiind hrana din belsug pentru pesti pasnici si răpitori ating dimensiuni impresionante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu