luni, 18 aprilie 2011

Pescuitul Bibanului la Pluta

Unditul bibanului cu pluta este pe cat de uşor, pe atat de distractiv. Varga va fi usoara si lunga: struna va fi facuta din fir de nailon de 18-20 / 100, avand un carlig nr. 8, cand momim cu rama, si nr 10, in cazul cand pescuim cu pestisori sau cu cozi de peste mic; pluta va fi atat cat sa poata sustine un plumb de cateva grame.
Cea mai buna nada o constituie peştisorii foarte mici, argintii; este buna si rama, pe care trebuie sa o schimbam mereua, ca sa nu atarne moale din carlig. Pestisorii-momeala vii ii prindem in carlig de buze. Daca nu gasim pestisori vii, vom trage in undita un peste mort, intepandu-l de coada, cu carligul langa aceasta. Avand ca momeala pestisor mort, nu vom pune pluta , ci-l vom salta necontenit, miacand din varga.
Bibanul incepe sa vina la undita inca de la inceputul primaverii , dar adevaratul sezon incepe numai in timpul si catre sfarsitul verii. Cele mai bune luni sunt august, septembrie si octombrie , in ultima luna incepand carduirea. Atunci putem sa scoatem peste dupa peste. Daca stim sau gasim un loc bun si dupa ce am prins cativa bibani, vedem ca nu mai vin si altii la undita, sa avem rabdare sau sa revenim in acelasi loc dupa putin timp; bibanii in carduri au trecut mai departe vanand, dar nu vor intarzia sa se reantoarca. Zilele innorate sunt cele mai propice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu