luni, 4 aprilie 2011

Raurile si Lacurile Judetului Calarasi

Reteaua hidrografica a judetului este dominata de fluviul Dunarea, ce delimiteaza in sud si sud-est teritoriul judetului pe o distanta de 150 km. In afara raurilor Arges si Dambovita, care, prin sectoarele lor inferioare, dreneaza partea de SV a judetului, celelalte rauri au o mai mica importanta.
Judetul Calarasi face parte din bazinul hidrografic al fluviului Dunarea, pricipalul curs de apa al judetului. Alte cursuri de apa importante sunt: raul Arges, care se varsa in Dunare la Oltenita, raul Dambovita, care se varsa in Arges la Budesti si salba de lacuri Mostistea care se varsa in Dunare la Manastirea.
La Calarasi, Dunarea se divide in doua brate: Dunarea Veche si Borcea, pe malul careia se afla Calarasiul, intre acestea formandu-se mlastini si lacuri. Cele mai importante lacuri ale judetului sunt: lacul Mostistea (parte a salbei de lacuri Mostistea), lacul Galatui si lacul Calarasi (in prezent ramanand doar o mica parte din vechea suprafata a lacului in urma desecarilor si indiguirilor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu