vineri, 10 august 2012

Lacul Darvari

Acest lac este una dintre cele mai bune piste de concurs din tara, densitatea si marimea crapilor facand-o cautata de majoritatea pescarilor de competitie (si nu numai), din tara. Aici, aproape oricine poate prinde 100 de kg de crap intr-o zi de pescuit, lucru care situeaza balta in topul baltiilor din Romania.
Populatia piscicola din acest lac este foarte bine reprezentata de crap, cu o medie intre 5 si 10 kg, dar si cu multe exemplare ce depasesc 15 kg.Sau prins si exemplare de peste 20 de kg. Ctenul este si el foarte bine reprezentat, capturandu-se frecvent exemplare intre 5 si 15 kg.
Se pescuieste tot timpul anului,dar numai in sistemul catch & release. Se pescuieste si noaptea. Momeala recomandata : boiles, dar se mai prinde si la porumb.
Nu se retine crapul sau cteno, numai caras. Crapul va fi eliberat in bune conditii.Pescarii sunt obligati sa aiba saltea de receptie, mincioc ecologic si spray dezinfectant.
Se pescuieste pe malul cu soseaua, malul opus este invadat de stuf si nu sunt locuri accesibile.
Suprafata lacului este de circa 100 hectare. De la Pod Tamadau pana la sediul Fermei lacul este inconjurat de stuf pe ambele maluri.
Adancimea apei este cuprinsa intre 1 si 10 m. Lacul este dragat de la barajul Gostilele pana la podul Tamadau. Prin dragare pe mijlocul (aproximativ) apei s-a creat un canal cu latimea de 25m. Astfel, venind dinspre dinspre mal, fundul apei cade in 4 metri apoi in 8 - 9 - 10m.
Latimea lacului este cuprinsa intre 80 si 200m.
Exista si posibilitati de cazare in numeroasele cabane aflate pe malul lacului.
Pestii existenti in lac: crap, cteno, caras, salau, stiuca, biban, somn, novac, sanger.
Regulile de pescuit la crap sunt urmatoarele:
- Se pot folosi maxim 4 lansete
- Un singur ac pe forfac
- Crapul si ctenul se elibereaza
- Se poate opri numai caras
- Nu se pescuieste cu undita
- Nu se pescuieste cu fir textil, decat maxim 8 metri
- Este interzis pescuitul la "bomba"
- Minciog cu deschidere mare si plasa fina
- Saltea de primire crap
- Crapul se elibereaza imediat ce a fost scos din apa, dupa ce a fost eventual fotografiat si masurat
- Nu se poate planta sau nadi din barca, nadirea se face numai de la mal
- Se pot aplica sanctiuni pescarului care raneste pestele in mod voluntar, are echipament neadecvat sau are echipament adecvat dar nu-l foloseste
Taxa de pescuit este urmatoarea: 150 lei pe 24 ore si 100 lei pentru membrii Clubului Pelicanul. Obligatoriu toti pescarii trebuie sa posede permis de pescuit eliberat de oricare asociatie recunoscuta din Romania. Pescuitul incepe dupa ora 13 si se termina pana la ora 12 ziua urmatoare.
Regulile de pescuit la rapitori sunt urmatoarele:
- Se pescuieste numai din barca
- Stiuca si somnul se elibereaza obligatoriu
- Daca accidental se agata crap, cteno, sanger sau novac, se elibereaza
- Se pot opri numai 2 salai si biban pana la limita a 5 kg (la dimensiuni standard biban - minim 20 cm, salau - minim 40 cm)
- Nu se foloseste lingurita la pescuit
- Se pescuieste doar cu twister, peste mort sau viu.
- Se pastreaza o distanta corespunzatoare astfel incat sa nu incurce pescarii de la stationar
- Orice salau peste greutatea de 5 kg se elibereaza obligatoriu
- Pe perioada prohibitiei la fiecare specie de peste in parte pescuitul se face in sistem "catch and release"
Taxa de pescuit este 100 lei si 80 lei pentru membrii Clubului Pelicanul. Obligatoriu toti pescarii trebuie sa posede permis de pescuit eliberat de oricare asociatie recunoscuta din Romania. Pescuitul dureaza de la 8 dimineata pana la apusul soarelui.
Cale de acces: Pe soseaua Bucuresti - Calarasi, in Comuna Tamadau, imediat dupa pod, dupa magazinul de peste, se face stanga inspre satul Dravari. Chiar la intrarea in satul Dravari, prima casa mare pe stanga, o casa verde, este a lui Victor Oana, proprietarul lacului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu