Continuam sa va prezentam retete pentru boilies.
7. Reteta de preparare Boiles pentru nadit
Mai sarace in proteine, aceste boilies au rolul de a atrage si mentine pestii intr-un anumit loc, fara ca acestia sa se sature.
- Faina de Soia ...................300 gr
- Bird Food ........................250 gr
- Faina de Grau ..................200 gr
- Lactalbumina ...................100 gr
- Caseina .............................50 gr
- Gluten de Grau ................100 gr
- Ulei de arahide .................1 lingura
- Sweetner
- Aroma de fructe sau carne
- Colorant (la alegere)
- 6 – 10 oua, in functie de marimea lor.
8. Reteta boilies cu dulceata de capsuni
- Gris (puteti sa-l mai maruntiti un pic dar sa nu fie chiar faina)…….200 gr
- Faina de soia…………………100 gr
- Malai (faina de malai)…………100 gr
- Lapte praf degresat…………...100 gr
- Dulceata de capsuni…………..100 gr
- Aroma de capsuni………………6 ml
- 6 picaturi de bergamot
- Colorant (preferabil rosu fluo)
- 6 oua
Amestecati
ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute
bine) cu aromele, colorantul si dulceata, adaugati mixul uscat treptat
amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare.
Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si firbeti-le timp
de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca
vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti
bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un
saculet din plasa sa se usuce bine.
In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu