miercuri, 29 aprilie 2015

Pescarii bistriţeni au populat râul Şieu cu sute de kg de crap, amur şi somn!

Deşi este o ştire veche, petrecută în data de 31 martie anul acesta, am o mare plăcere să aduc şi eu la cunoştiinţa dvs. faptele foarte admirabile ale unor pescari sportivi din Bistriţa.
Membrii Asociaţiei Esox Spinning Club din Bistriţa au realizat în 31 martie acţiunea de populare cu peşte a râului Şieu. Pescarii au luat peştele, câteva sute de kg din speciile crap, amur şi somn, de la crescătoria din Budurleni şi l-au eliberat în zonele Sărăţel, Şirioara, Şieu Odorhei şi Şintereag.
”Înarmaţi cu găleţi şi dispozitive de profil am luat drumul amenajării piscicole din Budurleni, loc de unde s-a procurat peştele în vederea populării Sieului. După recoltare şi încărcare în recipiente speciale de transport, caravana s-a îndreptat spre locaţiile stabilite înainte. Primul popas a fost la podul rutier de la Sărăţel, unde s-a pus în jur de 100 kg de peşte din specia crap, amur şi somn. Următoarea locaţie a fost în zona localităţii Şirioara, unde s-a populat de asemenea cu peste 100 de kg, iar ultimele două locaţii au fost Şieu Odorhei şi Şintereag”, se arată în comunicatul asociaţiei.
Preşedintele Asociaţiei Esox, Radu Vlasiu, a precizat: ”Pe parcursul celor 5 ani de când administrăm acest curs de apă am încercat să ne respectăm blazonul şi să ne ţinem de cuvânt faţă de pescarii noştri prin aceste acţiuni, fie de ecologizare sau populare cu peşte. Banii încasaţi din cotizaţii se reîntorc la pescari exact în acest mod”.
Un alt membru al asociaţiei, Dan Suciu, a declarat: ”În ultimii ani se vede clar o estompare a braconajului piscicol pe râul Şieu, tocmai prin acţiunile matererializate împreună cu Jandarmeria şi Poliţia”.
Sursa: www.timponline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu