vineri, 17 aprilie 2015

Boilies - retete si mod de preparare - partea 4

Continuam sa va prezentam retete pentru boilies. 

7. Reteta de preparare Boiles pentru nadit
Mai sarace in proteine, aceste boilies au rolul de a atrage si mentine pestii intr-un anumit loc, fara ca acestia sa se sature.

  • Faina de Soia ...................300 gr
  • Bird Food ........................250 gr
  • Faina de Grau ..................200 gr
  • Lactalbumina ...................100 gr
  • Caseina .............................50 gr
  • Gluten de Grau ................100 gr
  • Ulei de arahide .................1 lingura
  • Sweetner
  • Aroma de fructe sau carne
  • Colorant (la alegere)
  • 6 – 10 oua, in functie de marimea lor.

8. Reteta boilies cu dulceata de capsuni

  • Gris (puteti sa-l mai maruntiti un pic dar sa nu fie chiar faina)…….200 gr
  • Faina de soia…………………100 gr
  • Malai (faina de malai)…………100 gr
  • Lapte praf degresat…………...100 gr
  • Dulceata de capsuni…………..100 gr
  • Aroma de capsuni………………6 ml
  • 6 picaturi de bergamot
  • Colorant (preferabil rosu fluo)
  • 6 oua
Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele, colorantul si dulceata, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu