joi, 30 aprilie 2015

Festivalul Păstrăvului Făgărăşean - Ediția I - 23 - 24 mai 2015

În Ţara Făgăraşului istoria păstrăvului este cel mai bine aşezată în timp şi spaţiu. Sunt câteva sate în care „s-a cultivat” o adevărată grijă pentru creșterea acestuia .
Țara Făgărașului este raiul pastravului si, de aceea, se gasesc mai multe pastravarii, care sunt detinute de proprietari privati sau firme din zona.
Crescătorii de pești de la Valea Dejanilor, Breaza, Sâmbăta de Sus, Viștișoara nu au ca unic scop profitul obținut din vânzarea de păstrăv. Ei se preocupă și să repopuleze apele zonei cu specii valoroase.
În aceste locuri, păstrăvăriile fac parte și din structuri complexe, cu pensiuni si restaurante. Deci peștele se poate și mânca, dar și prinde. Și dacă prinsul nu este suficient, unii proprietari te vor lăsa chiar să participi la pregătirea păstrăvului.
Dupa cum veți afla daca veți merge în aceste pitorești împrejurimi, multe sunt bunătățile care se pot pregăti cu nobilul păstrăv. De exemplu, păstrăv trecut prin făină și rumenit cu unt, cu garnitură de mămăligă și mujdei cu busuioc. La fel de gustos este și păstrăvul cu smântână acrișoară, cel cu ciuperci sau în saramură.
Și pentru a simți aceste gusturi mai aproape de tine, te provocăm ca în lunile mai și septembrie să ni te alături la cea mai mare sărbătoare a peștelui din județul Brașov și din Țara Făgărașului: Festivalul Păstrăvului Făgărășean. Concursuri de pescuit, la munte și pe bălțile Oltului, showuri gastronomice cu bucătari celebri gătind pentru dumneavoastră un delicios borș de pește, prezentări de tehnologii de ultimă oră in domeniul pisciculturii.
Festivalul este organizat la prima sa ediție la Complex Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, in perioada 22-24 mai 2015. Te invităm să fii alături de noi la prima ediție a festivalului nostru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu