luni, 14 februarie 2011

Cormoranul mare

Cormoranul mare este, asa cum ii spune si numele,cea mai mare specie de cormoran din tara (la noi mai gasim cormoranul mic si cormoranul motat). Are o lungime de aproximativ 90 cm.
Culoare predominanta la cormoranul mare este negrul. Pe burta si piept penele dese si marunte au reflexii albastrii metalice. Albul il gasim in zona obrajilor si a soldurilor. Pe spate si pe aripi penele sunt bine diferentiate ca niste solzi. Ciocul este puternic, incovoiat alb dedesubt si begru deasupara cu nuante de galben spre baza.
In prezent populatia de cormorani este in scadere din cauza interventiei omului care considera cormoranul o pasare extrem de daunatoare din punct de vedere piscicol. Sunt balti-crescatorii care au vanatori special angajati pentru a distruge populatiile de cormorani.
Cuibareste in colonii in salcii sau plopi. Femela depune pana la 4 oua albastrui iar perioada de incubatie este de 30 de zile. Puii pot zbura dupa 30 de zile de la eclozare. Coloniile sunt specifice prin zgomotul de nedescris pe care il produc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu