marți, 22 februarie 2011

Lacul Petrimanu

Lacul Petrimanu se afla in muntii Capatanii si pe langa privelistile incantatoare, ofera destul de mult peste. La lac se poate ajunge fie din Polovragi fie din Brezoi. Dupa vreo 10–15 km, drumul se strica, insa, peisajele par din ce in ce mai frumoase si mai salbatice.
Lacul Petrimanu este un lac de acumulare, in muntii Capatanii, judetul Valcea. Se poate ajunge destul de usor din Polovragi sau Voineasa. Lacul este renumit pentru pastravul pe care il puteti prinde, dar si altidudinea la care se afla oferind peisaje foarte frumoase. Turistii pot opta pentru diferite drumetii: in jurul lacului Petrimanu, iar in perioada 10-25 iunie este imflorit bujorul de munte. Zona este destul de izolata, regasindu-se aici o mare varietate de specii de animale: ursul brun, cerbul, capra neagra, mistretul, veveritele si soarecii de padure.
Lacul Petrimanu se afla in Muntii Latoritei si a fost construit in anul 1977, ca lac de acumulare satelit menit sa imbogateasca apele Lacului Vidra. Este situat la altitudinea de 1.130m, pe Valea Latoritei, la 17 km de Hidrocentrala Ciunget, avand o suprafata de 17 hectare si o adancime maxima a apei de 48m. Cu masina, se urmeaza drumul ce duce de la Brezoi la Voineasa, iar la aproximativ 5 km dupa localitatea Malaia se face un drum in stanga spre Ciunget. Drumul este ingust, dar nu doar acesta este motivul pentru care se parcurge cu viteza foarte mica. Frumusetea si salbaticia peisajului te lasa fara suflare. Privelistea este aproape hipnotizanta, apa limpede, de o culoare foarte intensa, reflectand verdele adanc al padurilor de pe muntii care inconjoara lacul, creand un peisaj aproape ireal. Privelistea este aproape hipnotizanta, apa limpede, de o culoare foarte intensa, reflectand verdele adanc al padurilor de pe muntii care inconjoara lacul, creand un peisaj aproape ireal.

Cum se ajunge la Lacul Petrimanu:
• Ramnicu Valcea – 35 km – Brezoi – 20 km – Malaia – 12 km – Ciunget – 16 km – Lacul Petrimanu (total ~ 83 km)
• Vidra – 25 km – Voineasa – 13 km – Ciunget – 16 km – Lacul Petrimanu
• Sibiu – 68 km – Brezoi – 20 km – Malaia – 12 km – Ciunget – 16 km – Lacul Petrimanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu