joi, 17 februarie 2011

Lacul Colibita


Lacul Colibiţa este un lac artificial de acumulare din Munţii Călimani, judeţul Bistriţa-Năsăud. A fost amenajat în perioada 1977-1991 cu scop hidroenergetic pe cursul râului Bistriţa. Are suprafaţa de 270 ha, lungimea de 13 km şi volumul de 65 mil m3 fiind situat la o altitudine de 900 m. Pe malurile lacului se află staţiunea turistică Colibiţa.
Lacul de acumulare de la Colibita este unul dintre cele mai pitoresti atractii turistice cunoscute in Bistrita Nasaud.
Principalele obiective turistice sunt: barajul de la lacul Colibita, muntii Strunioru si Bistricioru, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane ( traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta - 1100 m alt), plimbari cu bicicleta, pescuit, caiac, alpinism.
Putine lacuri din tara se pot lauda cu o priveliste asa cum ne ofera lacul Colibita. Lacul situat la 40 km de Bistrita, este invadat de pescari si nu numai. O multime de turisti vin in acest loc de vis pentru a evada din rutina cotidiana, in special pentru ca, acest lac se afla la 900 m altitudine, departe de zgomot si agitatie.
La acest lac se ajunge pe drumul European E576 pana la Bistrita, apoi se trece prin localitatea Livezile, Rusu Bargaului, Josenii Bargaului (aproximativ 45 km), iar in dreptul Localitatii Prundul Bargaului se face dreapta spre Bistrita Bargaului. Drumul este relativ bun, asfaltat si nu ridica probleme nici chiar in zilele ploioase.
Dinspre Vatra Dornei se vine tot pe E576 (DN17), se trece pe la Pasul Tihuta, Muresenii Bargaului, iar la Prundul Bargaului se face stanga spre Colibita.

Pe Colibita se desfasoara concursuri nationale de pescuit la clean. Accesul pentru posesorii de permis de pescuit vizat pe anul in curs este gratuit, iar ceilalti pescari pot achizitiona un permis pentru o zi contra sumei de 15Ron.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu