joi, 28 aprilie 2011

Dunavatul de Jos

Dunavatu de Jos este un vechi sat pescaresc. Din Dunavat se poate ajunge usor la Lacul Razim si canalele din apropiere. In Dunavat de Jos puteti pescui de pe dig sau puteti inchiria o barca (la rame sau cu motor). Puteti pescui in lacurile/canalele de langa sat ori puteti merge in inima Deltei. Ca si specii de pesti sunt cele enumerate mai jos. Puteti sa pescuiti la rapitori, la crap, somn, sau la undita unde puteti prinde biban, caras, rosioara etc. Aveti posibilitatea sa va cazati fie la hotel, fie la pensiunile din sat SAU la localnici (este cel mai ieftin).
Cale acces. Din Tulcea mergeti spre Murighiol si de aici spre Dunavatu de Sus si apoi Dunavatu de Jos. Satul Dunavatu de Jos apartine de comuna Murighiol care se afla la 9 km Murighiol si la 46 km de Tulcea iar soseaua este impecabila. Drumul a fost recent asfaltat.

2 comentarii:

  1. salut,

    este adevarat ca se poate ajunge foarte usor in Dunavat, poate ca acesta este marele avantaj fata de alte localitati din delta, accesul auto in inima deltei.

    Practic din acest sat puteti ajunge in orice colt al Deltei. Zona este intr-o continua dezvoltare. La Murighil se construieste un miniport turistic.
    In afara de pescuit si plimbarile cu barca, cei interesati pot vizita si cetatea Halmyris unde au fost descoperite moastele celor mai vechi martiri din Romania, moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion sau vestigiile fortificatiei romane Salsovia din Mahmudia.

    Zona prezinta interes si pentru turismul monahal. Cei interesati pot merge la manastirea Halmyris unde se afla moastele celor doi sfinti.

    Daca doriti sa faceti o baie in Marea Neagra puteti ajunge fie la Sf Gheorghe fie la Perisor sau Gura Portitei. Daca doriti o plaja virgina, fara prea multa aglomeratie va recomand Perisorul. Se poate ajunge cu barca.

    Asa cum a spus si proprietarul acestui blog, ofera de cazare este diversa, as putea spune pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Intr-adevar cel mai ieftin este la localnici. Unii turisti prefera la localnici si dintr-un alt motiv, este mult mai liniste decat intr-o pensiune /hotel. Ei vin in vacanta si au nevoie de liniste. Acum depinde de gusturile fiecaruia ...

    In concluzie va recomand aceasta zona. Cu acordul moderatorului, pentru mai multe informatii (inclusiv cazare la localnici) privind aceasta locatie va rog vizitati si

    http://dunavatudejos.blogspot.com/
    sau
    http://www.facebook.com/DunavatudeJos

    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca se poate o lista cu propietarii care cazeaza in dunavatul de jos.si unde gasesc barci de inchiriat fara barcagiu si la ce pret multumesc

    RăspundețiȘtergere