marți, 15 septembrie 2015

Algele de pe Dunare au facut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge. Afla rezultatele competitiei.

Cea de-a treia editie a competitiei de pescuit extrem pe Dunare, Boat Fishing Challenge, organizata de Hartapescar.ro, a avut loc sambata, 12 septembrie, in jurul insulei Mocanu, in apropiere de Giurgiu. Vremea rea a determinat inca din start 4 echipaje de ambarcatiuni sa renunte, iar cei care au iesit in larg au avut de infruntat un dusman de necontrolat al pescuitului pe fluviu. Cotele joase si caldura din ultima perioada au determinat aparitia unui fenomen foarte rar pe Dunare, alge purtate in cantitati mari de curent si care s-au agatat necontenit de firele pescarilor. Desi in aceste conditii pescuitul a fost aproape impracticabil, pescarii si-au adaptat strategiile si s-au axat pe tehnici de feeder cu lansari in apropiere de mal, acolo unde curentul este de obicel mai slab. Departajarea s-a facut in capturi mici, dar numeroase. Premiul pentru cea mai mare cantitate de peste a fost castigat de echipa giurgiuveana alcatuita de Marian Bejgu si Mugur Frone (cu cantitatea de 2,7kg), iar premiul pentru cea mai mare captura a revenit echipei formata din George Ciobanu si Emanuel Manda (rosioara, 200g). Supararea concurentilor a fost alinata la festivitatea de premiere, intrucat premiile oferite de organizatori au fost generoase: excursii in Delta Dunarii, produse electronice pentru pescuit, vouchere de servicii pentru pescari, carti, momeli si multe alte surprize. Aceasta editie a concursului de pescuit extrem pe Dunare a fost sustinuta de parteneri precum Vitacom Electronics, Editura Litera, Neumarkt, Clubul Nautic San Giorgio, Marina Tulcea, Seacore, Hotel Wels, pensiunea Casa Dintre Salcii, Helpic, Barci in Bagaje, Tricouri-misto.ro, Aventuria si Baboierul.com.
Despre Boat Fishing Challenge.
Boat Fishing Challenge este competitia de pescuit extrem pe Dunare organizata pentru a treia oara consecutiv de Hartapesca.ro, harta Google a pescarilor din Romania. In aceasta competitie se practica pescuitul pe Dunare din barca, in echipe a cate doi pescari, iar tehnicile pescarilor sunt la alegere. Provocarea este ca echipele sa reuseasca sa scoata de sub ape cea mai mare cantitate de peste si cea mai mare captura intr-un interval de 8-9h si in locuri salbatice alocate prin tragere la sorti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu